Introducere de continut video in articole si pagini WordPress

Despre cum se introduce continut cu ajutorul Youtube am specificat intr-un articol mai vechi, astfel ca nu voi insista pe acest subiect, la fel cum voi trece peste toate celelalte platforme dedicate de continut video, precum Vimeo si care pun la dispozitie scripturile necesare de introdus in continut pentru a reda continut video stocat pe aceste platforme.

Ce fac insa daca am un fisier video si doresc sa ii integrez in pagina sau in articolul scris pe un site wordpress? Daca veti cauta pe net veti gasi o multime de tutoriale si de articole, dar care toate au in abordare platformele Youtube, Vimeo, etc. Iata ce recomand eu:

  1. Mai intai aveti nevoie de modului „Classic Editor” sau ”Editor Clasic” (daca aveti setat limba romana pentru site) pe care sa il instalati si sa-l activati. Acest modul va anula editorul de blocuri pe care l-a introdus WordPress, doar ca sa nu mai para o platforma de bloguri, ci una de constructie de site-uri. Dar care editor, mie personal nu imi place din trei motive: nu este intuibil, nu este prietenos cu utilizatorii si elimina o multime de functii din pagina de editare, cum este partea de setare de sabloane. Recomand un alt editor de blocuri, mult mai prietenos, WP Backery Page Builder, modul pe care multe teme de pe Envato Market il au inclus in pachetul de instalare si la care asigura, de regula, update la timp;
  2. Incarcati fisierul video pe site, avand grija sa nu fie mai mare de 2-3 MB. In caz contrar recomand folosirea platformelor dedicate gen Youtube, care este free, altfel pagina se va incarca greu, iar rata de respingere va fi mare. Copiati linkul pentru video intr-un fisier word sau notepad;
  3. Deschideti un nou articol, ori pagina. Adaugati continutul pana la video (daca folositi WP Backery Page Builder deschideti un nou rand si blocul de continut HTML), apoi treceti editarea din modul Vizual, in cel Text (coltul din dreapta, sus) si introduceti codul de mai jos:

[video width="820px" height="350px" mp4="link-video.mp4"][/video]

unde „link-video.mp4” este linkul catre fisierul video, iar „width” si „height” sunt latimea si inaltimea clipului video. Salvati, si asta a fost tot.

Foto: freepik