Optimizam website-uri pentru o buna pozitionare pe motoarele de cautare (Google si Bing)

Acesta este, de regula, un serviciu pe care il oferim in pachetele de realizare sau de refacere a website-urilor, insa il putem efectua si separat.

Suntem adeptii cresterilor organice a site-urilor, respectand cat mai strict posibil cerintele pe care le sugereaza motoarele de cautare pentru a fi indeplinite de catre fiecare website.

Procedand astfel, Google sau Bing recompenseaza pentru „bune practici” site-urile optimizate, ceea ce inseamna costuri mai mici de promovare si vizibilitate mai buna in timp.

Un website are nevoie de optimizare din cel putin 4 motive principale:

Timp mare de incarcare

Daca site-ul dumneavoastra se incarca greu, ori rata de respingere (bounce rate) din monitorizarea Google Analytics este mare, atunci aveti nevoie de optimizare.

Vizibilitate redusa pe Google

Daca site-ul dvs nu se afla in primele pozitii la cautarea pe motoarele de cautare dupa cuvintele principale, atunci inseamna ca pierdeti vizitatori sau eventuali clienti.

Scoruri mici pe site-urile de analiza SEO

Exista pe internet site-uri care pot analiza problemele pe care le are website-ul dvs. insa nu stiti cum sa reparati ceea ce va sugereaza sa faceti pentru optimizarea acestuia.

Clienti nemultumiti

Daca, la fel, aveti clienti pe care ii trimiteti sa ia informatia de pe site si nu il gasesc, ori care renunta la comenzi pentru ca nu se incarca toate datele sau se incarca cu erori, la fel, este cazul sa facem o optimizare.

Pasii necesari pentru a realiza optimizarea unui website

De regula sunt necesari 6 pasi pentru a avea un website optimizat. Iata care sunt acestia:

1. Analiza

Pentru inceput trebuie sa analizam care sunt problemele si ce trebuie facut. Pentru asta avem nevoie de acces la website-ul dvs., dar si la server pentru a scana tema, platforma, modulele si continutul, precum si alte elemente specifice.

Dupa scanare, va facem propunerile de imbunatatire pe care le putem efectua sau, dupa caz, putem stabili impreuna refacerea website-ului pe platforme mai prietenoase si mai usor de administrat.

2. Schimbarea hostingului

Prima comanda care pleaca catre site-ul dvs ajunge mai intai la server. Acesta trebuie sa raspunda intr-un timp cat mai scurt si sa nu fie mai mare de o limita care se stabileste, de regula, in functie de timpul in care se incarca cele mai bune si optimizate websiteuri.

Daca serviciul de hosting nu este de calitate, atunci orice facem poate fi in zadar, pentru ca tot vom fi depunctati de motoarele de cautare.

3. Rezolvarea problemelor de continut

Un continut de calitate inseamna un site care are semnificatie, insa acest continut trebuie sa fie postat intr-un anume fel pentru a fi usor de incarcat pe toate dispozitivele disponibile astazi, de la desktop, laptop, tableta sau telefon smart.

Spre exemplu un site compus numai din imagini sau in care textul este salvat ca imagine si urcat pe site, nu are o relevanta prea mare SEO.

Si exemplele pot continua.

4. Rezolvarea problemelor de structura

Structura unui site are un rol mare in intelegerea continutului de catre motoarele de cautare. Astfel, este nevoie sa stim despre ce este vorba intr-un site, care sunt elementele principale si secundare, ori care sunt subpunctele unei pagini sau al unui articol.

Fara aceasta structurare, un site va fi greu de inteles si de catre vizitatori, nu numai de Google sau Bing.

5. Indexarea

Pentru ca motoarele de cautare sa stie ca site-ul dvs exista, trebuie ca acesta sa fie indexat, adaugand in conturile pe care le pun la dispozitie elementele necesare in functie de care se vor trimite botii pentru scanare.

Iar pe site trebuie sa existe, deasemenea, elementele cerute de Google sau de Bing.

6. Urmarirea evolutiei

Rezultatele optimizarii nu vor aparea imediat, evolutia pozitionarii site-ului pe motoarele de cautare trebuind a fi urmarita periodic. De regula, primele rezultate apar cam in 4 luni de la inceperea optimizarii, insa ele pot aparea mai repede sau mai tarziu.

In functie de aceste pozitionari, se fac corectiile necesare pentru o si mai buna imbunatatire a site-ului dumneavoastra.