Cum sa faci SEO Friendly URL in WordPress

Atunci cand instalezi Worpress acesta nu este SEO (Search Engine Optimization) friendly in setarile de baza. Insa WP (WordPress) da posibilitatea efectuarii unor modificari, fara alte module, pentru a seta URL-urile din site. Iata cum:

De ce este SEO friendly URL atat de important?
Motoarele de cautare dau importanta felului cum arata URL-ul unei pagini. Modul cum arata linkurile este parte a indexarii unui site si poate urca sau cobori pozitia acestuia pe rezultatele cautarii.

In setarile de baza URL-ul unei pagini arata astfel: //web-timisoara.ro/?=1408
Daca URL-ul tau arata precum linkul de mai sus atunci site-ul nu este SEO friendly URL si motoarele de cautare nu vor da importanta acestuia.

SEO friendly URL: //web-timisoara.ro/cum-sa-faci-seo-friendly-url-in-wordpress
Linkul de mai sus este unul prietenos cu motoarele de cautare si va deschide aceeasi pagina ca cel anterior. Daca cititi continutul linkului va puteti face deja o idee despre ce ar contine o astfel de pagina: cum sa faci SEO friendly URL in platformele WordPress, nu? Asa se intampla si cu Google, Yahoo! sau Bing, dar, in aceeasi masura, si cu vizitatorii site-ului tau.

Cum se seteaza in WordPress URL-urile SEO friendly

Pasul 1: Deschide pagina „Permalink Settings”
Dupa ce te-ai autentificat pe site, intri in zona de admin si deschizi rubrica „Settings” (sau „Setari” daca ai WP in limba romana), apoi „Permanent Links” (sau „Legaturi permanente” daca ai WP in limba romana).

Legaturi permanente

Pasul 2: Selectezi structura URL
O data deschisa pagina de setari pentru URL, vei vedea ca ai mai multe optiuni. Selectand structura „Post Name” (sau „Numele articolului” daca ai WP in limba romana) si salvand optiunea, vom avea pe intregul site URL-uri SEO friendly. Imediat ce ai salvat optiunea de mai sus, se face un update in fisierul .htacces care va modifica automat structura linkurilor in toate paginile. De aceea este recomandat sa se faca aceasta modificare imediat ce s-a incarcat WordPress-ul.

SEO friendly URL

Speram ca acest articol ti-a fost de folos.