Cat costa un site?

Cat costa un site?Totul a inceput cu o experienta prin anii 2007. Avand nevoie de un site, am apelat la prieteni – cum altfel, obicei romanesc -, care mi-au recomandat pe cineva care face "treaba buna". Cum preturile erau destul de mari atunci, am platit 700 de euro pentru un modul Joomla! plus o componenta care avea sa expire peste o luna, fiind una demo.

Nu continut, nu SEO, nu design, … nu tu realizatori de site. Oamenii si-au luat banii, s-au dus in vacanta si … A fost cea mai buna experienta care mi s-a intamplat: neavand la cine sa ma adresez am pus mana pe carte, am studiat si mi-am facut, nu fara un ajutor de la un om pe care il apreciez mult, Mihai, propriul site.

Nu stiu, tu hotarasti!

De atunci am creat site-uri mai mult ca hobby pana am primit cereri de servicii web pentru care am inceput sa primesc bani. De aici si pana la diversificarea serviiilor iMONDO nu a fost decat un pas.

Dar sa nu ne ratacim de la subiect. Un alt caz este al cuiva care avea un site si nu era multumit de el. La o discutie am acceptat sa vad despre ce este vorba si am scanat atat site-ul cat si situatia financiara "atasata" acestui site. Asa am ajuns la o colaborare in care am realizat un nou site, am efectuat conexiunea cu site-ul vechi si am inceput serviciile SEO concomitent cu o mica instruire astfel incat proprietarul site-ului sa nu mai plateasca servicii de administrare catre o alta firma. A rezultat un cost al clientului de aproximativ 500 euro dar o economie de peste 2500 de euro/an.

Tragand linie putem usor afla ca avantajul clientului, daca am masura strict financiar, este de peste 2100 euro numai in primul an. Calculati cat este valoarea economiei pe 5 ani! Wow.

Inchei cu o alta situatie: site vechi, neindexat, neoptimizat SEO, care a costat la data livrarii sale catre client 2000 de euro. S-au pastrat elemente de identitate si s-a refacut integral site-ul. Rezultatul?

O foarte buna pozitie pe segmentul de piata si un profit de peste 500 de euro/luna, jumatate din clienti venind din on-line.

Si acum calculele financiare. Cost site, vechi 2000 euro, nou 400 euro. Cu tot cu optimizare seo si web design. Profitul anual peste 5000 de euro din care peste jumatate clienti din online, asadar 3000 de euro/an. Profit 2600 de euro de la data la care s-a apelat la serviciile noastre.

Deci, cat costa un site?