E momentul pentru un site responsive

Google va actualiza, marti 21 aprilie 2014 algoritmul utilizat pentru afisarea rezultatelor cautarilor efectuate de utilizatori pe dispozitivele mobile, lucru care va influenta ordinea de afisare a site-urilor, avand prioritate cele cu versiuni pentru telefoane mobile si tablete.

Potrivit businessinsider.com, noul algoritm care va fi implementat de motorul de cautare va favoriza site-urile care au versiuni pentru dispozitive mobile – pagini care afiseaza textul cu litere mai mari, au link-uri pe care se poate da usor click si care se afiseaza corect indiferent de marimea ecranului pe care sunt accesate -, care vor fi afisate mai sus in lista de rezultate ale cautarilor online efectuate de pe telefoane mobile si tablete.

Site-urile care nu au versiuni adaptabile ecranelor dispozitivelor mobile vor fi afisate in pozitii mai slabe in topul cautarilor GOOGLE.

Business Insider precizeaza ca aproximativ 60% din traficul online este efectuat in prezent de pe dispozitive mobile, iar Google vrea ca utilizatorii sai sa aiba o experienta de navigare cat mai buna in momentul in care acceseaza un link pe telefonul mobil sau pe tableta.

Webline va pune la dispozitie, la preturi rezonabile si in conditii avantajoase, posibilitatea refacerii site-ului pe care il detineti in timp scurt si cu pastrarea datelor initiale. Aceasta este o investitie, nu o cheltuiala.