Una dintre caracteristicile produselor software este aceea ca se realizeza o data si poate fi vandut de mii si mii de ori, daca exista cerere. In comparatie cu produsele traditionale, unde fiecare produs se vinde o singura data direct de la producator, acesta incasand o singura data contravaloarea acestuia, produsele software, prin duplicare si acces online se pot revinde intr-un numar nelimitat.
Alaturi de softuri precum sistemele de operare windows sau pachetele Office de la Microsoft, exista o piata in crestere, aceea a temelor pentru site-uri pe CMS-uri. Desi pretul lor de achizitie este relativ mic (in jur de 50 – 60 de dolari), ele produc venituri prin duplicare si acces online de milioane de dolari.
EnvatoMarket, site specializat pe distribuirea de soft contra cost pentru CMS-uri arata ca tema AVADA a avut vanzari de 198.168 ori pentru acelasi produs, la pretul de 59$ pe vanzare. Ceea ce inseamna un venit de 11.691.794 $, nu?
Wow!
Cum este posibil asa ceva? Pentru ca, daca la inceput wordpress era o platforma dedicata pentru bloggeri, prin dezvoltarea de module si taxonomii, dedicate domeniilor pentru care se realizeaza aceste teme, s-a dat posibilitatea crearii de teme pentru site-uri de profil: prezentare business, comunicare sau comert online. Astfel, taxonomii sau pluginuri precum mancare, proprietati imobiliare sau oferte de cazare, produc teme pentru restaurante, imobiliare sau turism.
Insa ceea ce a facut diferenta si a produs mii si mii de vanzari pentru Avada (si nu este singurul caz), pe langa calitatea codului, asistenta pentru clienti si usurinta utilizarii temei au creat optiuni, pentru aceeasi tema, pentru a alege diferit in funtie de scopul pentru care se realizeaza. Astfel, cel putin in cazul AVADA exista momentan 17 optiuni de teme pentru site-uri diferite: lifestyle, hosting, clasic, arhitectura, hotel, agency, etc.
Cel putin ca business cei care au realizat tema AVADA au dat lovitura deoarece pentru munca de cateva luni, poate cel mult un an, au fost rasplatiti cu varf si indesat. Iar banii continua sa vina, chiar daca probabil cei de la EnvatoTheme isi opresc un comision, probabil 10% din venit.
Iata o nisa de piata ce poate inspira si atrage tineri dedicati domeniului software si din care se pot scrie povesti de succes precum AVADA.