Pașii necesari pentru realizare site:

1. DOMENIU

Domeniul este o adresa web de tipul www.numedorit.com


Primul pas pentru crearea unui site este achizitionarea domeniului web. Aceasta se face printr-un registrator autorizat, iar preturile aproximative percepute de registratori sunt:

  • Inregistrare domenii .ro: 50.00 €
  • Inregistrare domeniu .eu: 12.00 €/an
  • Inregistrare domenii .com, .net, .org, .biz, .info, .name: 13.00 €/an

Dupa achizitia domeniului aveti nevoie de un server si de setat DNS-urile in contul domeniului achizitionat.

2. HOSTING

Hosting inseamna o statie fizica pe care se gazduiesc datele care formeaza site-ul dvs.


Pentru cine nu e specializat, gazduirea este acel serviciu prin care un server pune la dispozitie oricui are un site, spatiul necesar pentru depozitarea datelor si fisierelor siteului.

Pentru servicii web complexe, de regula, asiguram hosting gratuit pentru primele 3 luni, in limita a 500 MB. Pentru siteurile ce depasesc maximum disponibil, se poate negocia un pachet adaptat necesitatilor dvs cu unul din partenerii nostri, la pret avantajos.

3. TIPUL DE SITE

Tipul de site trebuie sa fie in acord cu scopul urmarit cand va ganditi sa aveti unul


Site-urile sunt statii pe internet unde clientii pot citi prezentari, pot vedea si cumpara produse si servicii, se pot documenta, pot face rezervari sau pot depune solicitari si oferte. De aceea trebuie sa stiti ce anume va doriti.

In general, site-urile pot fi:

A: Site-uri de prezentare

Site-urile de prezentare sunt realizate pentru a face cunoscute detaliile publice ale unei firme, a unei presoane fizice sau chiar a unei persoane fizice care doreste sa fie recunoscuta public.

Pentru realizarea unui site de prezentare, clientii nostri sunt consiliati, astfel incat sa ne facem o imagine cat mai ampla despre structura site-ului, despre design, publicul tinta etc.

B. Site-uri pentru comert online

Acestea sunt site-uri complexe si presupun introducerea de continut extins, de produse, de variatii de produse, formulare de comenzi, module de comanda online, etc. Administrarea ulterioara a acestor site-uri poate fi facuta de catre noi sau presupune existenta unui personal specializat care sa actualizeze site-ul, sa confirme comenzile, sa raspunda la emailuri, etc.

Inainte de a solicita achizitia unui site de comenzi trebuie sa aveti foarte bine definite domeniul de activitate, produsele (imagini, descriere, preturi, coduri, etc), sa stiti care sunt cerintele legale, precum si echipa din spatele viitorului dvs. site (daca este cazul).

C. Site-uri tematice

Acestea raspund unor nevoi specifice firmelor care doresc sa achizitioneze unul: imobiliare, turism, restaurante, pizzerie, hand-made, etc.

Pentru acestea exista extensii care raspund fiecarei nevoi in parte si pe care le vom identifica impreuna cu dumneavoastra.

D. Bloguri

Desi populare cu ceva ani in urma, blogurile isi au publicul tinta pentru ca raspund mai bine nevoilor de informare decat retelele sociale.

Desi i se acorda o importanta mai mica, Seth Godin, in una din cartile sale „TRIBURI”, spune ca fiecare dintre noi putem sa avem in jurul nostru un grup tinta cu care sa comunicam, pe care sa-l influentam si pe  care sa-l conducem. Iar blogul raspunde cel mai bine la aceste cerinte.

4. TEMA

Temele pe care le implementam presupun licente, unicitate, extensii specifice si identitate vizuala


Un site, trebuie sa arate bine dar si sa functioneze impecabil. Bill Gates spunea in una din cartile sale ca „nu conteaza cum arata site-ul ci cati oameni pui in fata computerului pentru a-ti accesa site-ul”.

Introducerea pe piata a tabletelor si telefoanelor mobile creaza probleme pentru cei mai multi dintre posesorii de site-uri. La fel si tipurile de browsere existente pe piata (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, ..) pentru care, in functie de limbajul holosit, siturile pot fi un prieten sau nu.

De aceea conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o tema trebuie sa fie: responsive, usurinta implementarii, usurinta administrarii, actualizare in timp, securitate, structura SEO corecta.

Insa nu va impacientati, acesta este domeniul pe care il stapanim cel mai bine si de asta ne vom ocupa noi.

5. CONTINUT

Ceea ce imbraca un site (text, imagini, video, linkuri) se numeste continut si creeaza structura acestuia


Desi l-am pus la sfarsit, continutul creeaza de cele mai multe ori cele mai multe probleme realizarii unui site.

Fie ca se refera la prezentarea firmei, fie ca se refera la produse, ori la subiecte pentru blog, continutul este extrem de important pentru ca, in functie de el, noi cream, impreuna cu dvs. structura site-ului: meniuri, pagini, articole, partea de sus, partea laterala, parte de jos.

Continutul trebuie sa asigure armonie, o buna navigare prin site, folosirea intuitiva a elementelor de interior, dar ai ales, sa asigure indeplinirea scopului urmarit: comenzi, comentarii, cerere de servicii, etc

Hai sa vorbim despre proiectul tau web!

Completati formularul alaturat si trimiteti-l catre Hubitall. In scurt timp veti fi contactat pentru a incepe.