Conexiuni şi reţete web

THINK OUTSIDE THE BOX

1: Promovare web

logo1-01Acest pas presupune inscrierea site-ului la cateva sute de directoare de site-uri si motoare de cautare romanesti, plus cele mai cautate dintre cele internationale.

Daca ai un site, dar nu il promovezi, este ca si cum ti-ai deschide un magazin pe bloc: nu il viziteaza aproape nimeni. Cea mai sanatoasa metoda de promovare web si cea mai apreciata de Google, care va aduce un PR bun si durabil, este inscrierea MANUALA la cat mai multe motoare de cautare si directoare de site-uri, coroborata cu o buna optimizare a site-ului.

Accentuam MANUALA, deoarece exista programe specializate in inscrierea automata, insa Google depisteaza si amendeaza foarte grav similitudinea in ordinea de inscriere a acestor programe. Amendeaza intr-un mod in care niciun detinator de site nu si-ar dori-o: nu va mai apare niciodata in rezultatele cautarilor.

Totalul motoarelor de cautare, portalurilor generale si directoarelor romanesti este de aproape 400. Pe langa aceasta, este recomandat sa apareti si in directoarele specializate pe domeniul dumneavoastra de activitate, cu bannere si pozele produselor.

2: Servicii SEO (Search Engine Optimization)

SEO este o abreviere pentru Search Engine Optimization – Optimizare pentru gasirea cu motoarele de cautare. In principiu acest tip de servicii se adreseaza proprietarilor de site-uri ce isi doresc un trafic ridicat printr-o pozitionare mai buna in rezultatele cautarilor prin motoarele de cautare precum Google, Yahoo sau MSN. Acest pas se face in functie de continutul site-ului, de obiectivele dorite si efortul de munca necesar cerintelor dumneavoastra.

Vestea buna este aceea ca va putem pune la dispozitie uneltele necesare ca, dupa cateva etape pe care le vom parcurge noi obligatoriu, sa poti ajuta la optimizarea siteului chiar tu sau cel/cei care adauga continut pe site.

 

3: Retele de socializare

Acum cred ca nu exista utilizator de internet care sa nu aiba un cont twitter, facebook, linkedin, … Pe aceste site-uri de socializare sunt si o parte dintre cei carora doresti sa te adresezi de aceea, tu sau produsele tale trebuie sa fiti acolo. Iar daca ai un site, promovarea acestuia pe aceste retele de socializare este o cerinta careia trebuie sa stii sa.i faci fata.

4: Monitorizare de trafic

Siteurile pot fi monitorizate privind traficul pe internet: accesari, vizitatori unici, cautari de continut, intermediari, varsta utilizatorilor, de unde vin, cat stau pe site, etc.

Aceste instrumente sunt necesare pentru reglarea constinutului, evaluarea importantei celor ce trimit vizitatori pe site si, nu in ultimul rand, eficienta site-ului dvs. Nu sunt vizitatori, nu vinzi, deci nu ai profit. Inversul la ceea ce iti doresti: sa fii vizibil, sa fii cautat, sa ai comenzi pentru produsele tale!

5 pași pentru a avea un site                                      Servicii design și print