5 paşi pentru a avea un site

THINK INSIDE THE BOX

web1: Domenii de tipul www.numedorit.ro, .com, .eu, .info sau .biz

Primul pas pentru crearea unui site este achizitionarea domeniului. Aceasta se face printr-un registrator autorizat, iar preturile aproximative percepute de registratori sunt:

  • Inregistrare domenii .ro: 50.00 €
  • Inregistrare domeniu .eu: 12.00 €/an
  • Inregistrare domenii .com, .net, .org, .biz, .info, .name: 13.00 €/an

Incepand cu 2014 pentru domeniile de tipul numedomeniu.ro statul roman doreste plata anuala, la fel ca pentru celelalte domenii.

2. Analiza domeniului

Numele unui domeniu nu se alege intamplator. Lasand atractii ce tin de nume sau alte considerente familiale, domeniul ales trebuie sa reflecte sfera de activitate sau denumirea firmei, daca aceasta este una cunoscuta.

3. Tipul de site

Site-urile sunt statii pe internet unde clientii pot citi prezentari, pot vedea produse si servicii, se pot documenta, pot face shopping sau pot depune solicitari si oferte. de aceea trebuie sa stiti ce anume va doriti.

In general, site-urile pot fi:

A: Site-uri de prezentare

Site-urile de prezentare sunt realizate de regula cu bun gust, adaptate profilului, au structura profesionala, sunt usor de navigat si sunt usor de optimizat pentru motoarele de cautare.

Intrebare frecventa: Am un „baiat” care sta toata ziua la calculator. De ce as plati pentru un site, in loc sa il faca el?

Raspuns: Pentru ca nu orice programator sau operator stie ceea ce se cere pentru o buna vizibilitate. Daca stie cat-de-cat dar nu are experienta in domeniul web, acest lucru se va reflecta atat in aspectul site-ului, in structura lui, cat si in optimizarea care poate lipsi cu desavarsire, ceea ce inseamna ca veti avea un site fara vizitatori.

Pentru realizarea unui site de prezentare, clientii nostri sunt consiliati, astfel incat noi sa ne facem o imagine cat mai ampla despre obiectul site-ului, gusturi, publicul tinta etc.

Apoi puteti alege una dintre machetele disponibile in functie de preferinte si pret, sau puteti opta pentru crearea unui site de la zero.

Urmeaza optimizarea SEO pentru motoarele de cautare si integrarea in site-urile de socializare.

B. Site-uri pentru comenzi

Acestea sunt site-uri mai complexe si presupun introducerea de continut extins, de comenzi, module de comanda online, etc. Administrarea ulterioara a acestor site-uri poate fi facuta de catre noi sau presupune existenta unui personal specializat care sa actualizeze site-ul, sa raspunda la comenzi, la emailuri, etc.

Inainte de a solicita achizitia unui site de comenzi trebuie sa aveti foarte bine definite domeniul de activitate, produsele, cerintele legale, precum si echipa din spatele viitorului dvs. site.

Foarte important: Nu se creeaza site-uri cu aspect identic. Odata vanduta una dintre machete, aceasta va fi scoasa din oferta si inlocuita cu alta, pentru a evita crearea de site-uri identice ca aspect pentru mai multi clienti.

4: Pachete de gazduire profesionale, cu casute de e-mail POP3 si trafic nelimitat

Pentru cine nu e specializat, gazduirea este acel serviciu prin care un server pune la dispozitie oricui are un site, spatiul necesar pentru depozitarea datelor si fisierelor siteului.

Pentru servicii web complexe, de regula, asiguram hosting gratuit pentru primele 6 luni, in limita a 500 MB. Pentru siteurile ce depasesc maximum disponibil, se poate negocia un pachet adaptat necesitatilor dvs cu unul din partenerii nostri, la pret avantajos.

5: WebDesign

Un site, de regula, trebuie sa si arate bine. Bill Gates spunea in una din cartile sale ca „nu conteaza cum arata site-ul ci cati oameni pui in fata computerului pentru a-ti accesa site-ul”.

Introducerea pe piata a tabletelor si telefoanelor mobile creaza probleme pentru cei mai multi dintre posesorii de site-uri. La fel si tipurile de browsere existente pe piata (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, ..) pentru care, in functie de limbajul holosit, siturile pot fi un prieten sau nu.

Nicio grija, de asta ne ocupam noi!

Cam asta presupune prima etapa. Acum aveti un site care arata bine, are o structura, e incarcat pe un server, aveti, asadar un produs. Ce faceti cu el?

Soluții web                                                              Conexiuni și rețete web